Wolfje’s verhaal

Wolfje werd gered uit een tuincenter, waar hij in deze toestand te koop zat. Je moet zelfs geen konijnenexpert zijn om te zien dat de tandjes helemaal niet ok zijn. Daarnaast had hij een lopend neusje en stond zijn vachtje helemaal niet mooi. Hij kwam ook meteen aandacht vragen wanneer je halt hield voor zijn hok. De witte massa tussen zijn snijtanden bleek allemaal etter te zijn.

Wolfje een maand na binnenkomst


Ik was echter verrast toen de dierenarts op basis van foto’s kon vaststellen dat hij een tandkieminfectie had en dat zijn snijtandjes, na behandeling met antibiotica, waarschijnlijk in orde zouden komen en dus niet getrokken dienden te worden. Ze werden voorlopig manueel gecorrigeerd.

Wolfje nu


Binnenkort mag deze lieverd terug op controle en zal hij meteen ook gecastreerd worden. Hopelijk kunnen zijn tandjes inderdaad behouden blijven en kan hij spoedig op zoek gaan naar een goede thuis.
Dit had jammer genoeg helemaal anders kunnen aflopen voor de kleine schat!


%d bloggers liken dit: